Gastles Tineke Nieboer tijdens Week van Respect

Van 4 tot en met 10 november 2019 vond de veertiende editie van de nationale Week van Respect plaats. Tijdens deze week geven wijkagenten, BN’ers, politici, burgemeesters, wethouders, veteranen en topsporters gastlessen en clinics aan jongeren op scholen, in buurthuizen en bij sportclubs. Op deze wijze bereikt de Week van Respect maar liefst 1,5 miljoen jongeren in het basis-, voortgezet, ISK-onderwijs en MBO. Onderwerpen die aan bod komen zijn bijvoorbeeld sociale veiligheid, identiteit, participatie, sociale verhoudingen en eigen verantwoordelijkheid.

In Noordenveld gaf onder andere LGN-raadslid Tineke Nieboer een gastles aan 24 leerlingen uit groep 7 OBS De Marke. Dat deed zij aan de hand van stellingen als ‘Ik vind het belangrijk dat iedereen zijn/haar mening kan geven’, ‘respect moet je verdienen’, ‘pesten hoort er nu eenmaal bij’ en ‘iedereen krijgt mijn respect, tenzij ze het zelf verpesten’.

Vooral pesten bleek een onderwerp dat de leerlingen erg bezighoudt. Steeds opnieuw kwam het gesprek terug bij dit onderwerp. Daarbij ging het bijvoorbeeld over de vraag wat het verschil is tussen plagen en pesten. Wat door de één gezien wordt als een plagerijtje, wordt door de ander kwetsend ervaren. Via de gastles kon extra aandacht aan dit thema worden geschonken.

Week van Respect

Copyright © 2019. All Rights Reserved.